News

Inspirerende Ontmoeting met Sumchog Kersbergen

Tekst / Flyer : SIVE en Sumchog

Op 28 augustus hebben we een prachtige start van een nieuwe reeks Inspirerende Ontmoetingen. Deze middag geeft Sumchog een kijkje in haar leven tot nu toe. Hoe ze naar Nederland kwam en kunstenaar werd. Wat haar drijft en wat haar inspirereert. Ben jij er bij?

Wanneer: zaterdag 28 augustus

Tijd: 15.00 uur

Waar: Bibliotheek

Kosten: €3,-

Aanmelden: info@sive.nl

Sumchog Kersbergen: 

’’Yes eye see’’ 

Sumchog Kersbergen is geboren in de Himalaya in Dolpo, in NW Nepal. Zij is als beeldend kunstenaar afgestudeerd als Bachelor in Fine Arts (2013) en heeft Cross Media Design gestudeerd aan de AKI/ArtEZ in Enschede. Haar disciplines zijn: fotografieschilderensculptuur, Cross media en design

Sumchog speelde in 2 Documentaires: ‘’Under the eyes of the Buddha” (2003), geregisseerd door George Schouten. Sumchog en haar broer Pema zijn de hoofdrolspelers in de documentaire “The only son’’(2012), geregisseerd door Simonka de Jong. Deze film heeft internationale prijzen gewonnen. Sinds 2005 heeft Sumchog haar eigen humanitaire hulpstichting voor Nepal: Sumchog Kersbergen Foundation.  Sumchog werkt als beelend kunstenaar en in het middelbaar onderwijs in Oldenzaal.  

————————————————————————————————————–

Zussen uit Twente zetten zich in voor geboorteland Nepal

De foto’s aan de muur zijn gemaakt door Sumchog Kersbergen. Fotoproject ”Back to my Dolpo Roots”

Zussen uit Twente zetten zich in voor geboorteland Nepal

Twee geadopteerde zusjes uit Nepal vinden elkaar in Nederland terug. Ze blijken in dezelfde plaats te zijn opgegroeid, zelfs langs elkaar huis te hebben gefietst, zonder dat ze met zekerheid wisten dat ze zussen waren. Een DNA-test bevestigde een aantal jaren geleden hun familieband. Nu zetten Sanumaya Lensen en Shanti Tuinstra zich vanuit Wierden samen in voor kansarme vrouwen in het land waar ze geboren zijn: Nepal.
Twente FM ging op bezoek. Tekst bron: Twente TV

Meer informatie over de projecten van stichting Sarangi : www.stichtingsarangi.nl